Onze therapie technieken.

Verbeter uw welzijn met onze innovatieve therapie technieken

Krachtige resultaten door therapieoefeningen

Stres vermindering 

Therapie oefeningen kunnen je helpen om stress te verminderen en te ontspannen. Door mindfulness, EMDR of door andere technieken te beoefenen, kun je je angstniveau verlagen, je slaapkwaliteit verbeteren en je emotionele veerkracht vergroten

Verbetering van focus

Therapie oefeningen kunnen je helpen om je focus en concentratie te verbeteren. Door je aandacht te richten op het huidige moment, je ademhaling of je lichaamssensaties, kun je afleidende gedachten loslaten en je beter concentreren op wat belangrijk is.

Emoties reguleren

Therapie oefeningen kunnen je helpen om je gedrag en emoties te reguleren. Door cognitieve gedragstherapie, schema therapie of andere vormen van psychotherapie te volgen, kun je je negatieve gedachten en overtuigingen uitdagen, je coping vaardigheden versterken en je zelfvertrouwen vergroten
                               

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een therapie die mensen helpt om te gaan met de gevolgen van traumatische ervaringen


1. EMDR is ontwikkeld door Francine Shapiro, een Amerikaanse psychologe


2. De therapie is gericht op het verwerken van nare ervaringen, zodat de emotionele lading van deze ervaringen afneemt


3. EMDR is een gestructureerde therapie die gebruik maakt van oogbewegingen, geluiden of tikjes om de verwerking van traumatische ervaringen te bevorderen


4. Het is een effectieve behandeling voor mensen die last hebben van posttraumatische stressstoornis (PTSS) 3.


Hoe werkt EMDR-therapie precies?


Het gaat als volgt: de therapeut vraagt de cliënt om zich een beeld te vormen van de traumatische gebeurtenis, inclusief de bijbehorende gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Vervolgens vraagt de therapeut de cliënt om met zijn of haar ogen een bewegende stimulus te volgen, zoals de hand van de therapeut of tikken. Dit zorgt ervoor dat de cliënt snel heen en weer kijkt, terwijl hij of zij zich blijft concentreren op de herinnering.


Dit proces wordt herhaald totdat de herinnering minder emotioneel beladen wordt. Door deze methode wordt het natuurlijke verwerkingssysteem van de hersenen gestimuleerd en kan de cliënt de traumatische ervaring een plek geven.


EMDR-therapie is een effectieve en kortdurende behandeling voor mensen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of andere trauma-gerelateerde klachten. Een therapievorm die alleen in samenwerking met een therapeut kan. 
                                       

Het Enneagram.

Het enneagram is een model dat negen verschillende persoonlijkheidstypen of 'enneatypes' beschrijft. Elk enneagram type heeft een eigen manier van denken, voelen en handelen, evenals specifieke motivaties en innerlijke drijfveren.


Het enneagram stelt dat ieder persoon dominant is in één enneatype, maar dat mensen ook aspecten van andere types kunnen hebben. Het model biedt inzicht in iemands sterke punten, valkuilen en groeimogelijkheden. Het kan gebruikt worden voor zelfreflectie, psychologische ontwikkeling, persoonlijke groei en teambuilding.


De negen enneatypes worden vaak aangeduid met een nummer en een specifieke naam,              zoals de Perfectionist, de Helper, de Presteerder, de Romanticus, de Waarnemer, de Loyalist, de Levensgenieter, de Baanbreker en de Bemiddelaar. Elk type heeft specifieke eigenschappen, coping mechanismen en verdedigingsmechanismen die hen kenmerken.

Het enneagram beoogt dus inzicht te bieden in de innerlijke motivatie en mechanismen die ten grondslag liggen aan ons gedrag en onze keuzes. Het kan helpen om beter begrip te krijgen van onszelf en anderen, en om persoonlijke groei en ontwikkel

                                   

Focussen

Focustherapie, ook wel bekend als Focusing, is een vorm van psychotherapie die zich richt op het bevorderen van zelfbewustzijn en emotioneel welzijn. Het doel van focustherapie is om de persoon te helpen contact te maken met hun innerlijke gevoelens en sensaties, en deze te verkennen en beter te begrijpen.

De therapeut begeleidt de persoon om zich bewust te worden van hun innerlijke ervaringen, zoals fysieke sensaties, emoties en intuïtieve inzichten. Dit wordt gedaan door middel van aandacht en het observeren van de lichaam gerelateerde sensaties die optreden tijdens het praten over bepaalde onderwerpen of problemen.

Focustherapie helpt mensen om zich meer bewust te worden van hun ervaringen en om hun emoties en behoeften beter te begrijpen. Het kan helpen bij het verkennen, begrijpen en oplossen van emotionele conflicten, trauma's, relatieproblemen en andere psychologische en emotionele problemen.

Focustherapie kan individueel worden toegepast, maar ook in groepen of koppels. Het kan naast andere vormen van therapie worden gebruikt of als een op zichzelf

Deze oefeningen brengen nieuwe inzichten

Nieuwe inzichten geven een ruimer zicht op je leven. 

relatietherrapie gaat stap voor stap

Evelyn 

Zeer inspirerend

“De therapie oefeningen zijn een geweldige manier om jezelf beter te leren kennen en te groeien als persoon. Ze hebben me veel nieuwe inzichten gegeven over mijn gedachten, gevoelens en gedrag. Ik merk dat ik nu veel minder stress heb, meer concentratie heb en beter om kan gaan met moeilijke situaties. De oefeningen zijn niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk en inspirerend. Ik zou ze zeker aanbevelen aan iedereen die meer uit het leven wil halen.”

Systemisch werk

Een familieopstelling is een therapeutische methode die gebruik maakt van de dynamiek en relaties binnen de familie. Het doel is om inzicht te krijgen in de onbewuste patronen, emoties en conflicten die ons beïnvloeden in het dagelijks leven.

Enkele voordelen van een familieopstelling zijn

 • Het kan helpen om emotionele blokkades en trauma’s te verwerken en los te laten
 • Het kan leiden tot betere communicatie, begrip en heling in familierelaties
 • Het kan persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen
 • Het kan de eigen identiteit en autonomie versterken
 • Het kan de verbinding met de familiegeschiedenis en de voorouders herstellen

Bio-energetische therapie

Bio energetische therapie is een lichaamsgerichte therapie die ervan uitgaat dat lichaam en geest één zijn. Het doel is om de energiestroom in het lichaam te bevorderen en de spierspanning die ontstaat door negatieve levenservaringen en stress te verminderen31.

Bio energetische therapie maakt gebruik van verschillende technieken, zoals:

 • Speciale lichaamsoefeningen om het bewustzijn over gevoel en lichaam te stimuleren
 • Ademhalingsoefeningen om de zuurstofopname en de vitaliteit te verhogen
 • Massage en aanraking om de bloedcirculatie en de ontspanning te verbeteren
 • Expressie van emoties en geluiden om de blokkades in de keel en het middenrif op te heffen
 • Gesprekstherapie om de inzichten uit het lichaamswerk te integreren

Bio energetische therapie kan verschillende voordelen hebben, zoals het verbeteren van de gezondheid, het vergroten van de zelfacceptatie en het versterken van de relaties12.

Voordelen van therapie oefeningen

Er zijn verschillende voordelen van therapie oefeningen gecombineerd met gesprekken, afhankelijk van de soort therapie en de hulpvraag. Hier zijn enkele mogelijke voordelen12345:

 • Je leert je gedachten, gevoelens en gedrag beter te begrijpen en te beïnvloeden
 • Je krijgt meer inzicht in je problemen, je sterke kanten en je doelen
 • Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden om met moeilijke situaties om te gaan
 • Je ervaart meer ontspanning, zelfvertrouwen en tevredenheid
 • Je verbetert je relaties met anderen en jezelf


Therapie oefeningen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, schrijfoefeningen, rollenspellen, exposure oefeningen of huiswerkopdrachten. Gesprekken kunnen bestaan uit bijvoorbeeld het stellen van vragen, het geven van feedback, het aanreiken van informatie of het bespreken van oefeningen.

Heb je zelf interesse in een bepaalde vorm van therapie? Of wil je meer weten over de werking of de effectiviteit van therapie oefeningen en gesprekken?

Heb je interesse in een bepaalde vorm van therapie?


Meld je aan en we proberen binnen 14 dagen de eerste afspraak te maken.

in relatietherapie jezelf openen voor de ander.

Ik ben heel blij dat ik de begeleiding van Jeanette heb gekregen. Ze is een warme, betrokken en deskundige therapeut die me veel heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in mezelf en mijn situatie. Ze heeft me geleerd om anders te kijken naar mijn gedachten en gevoelens, en om meer ontspannen en positief in het leven te staan. Ik voel me nu veel sterker, zelfverzekerder en gelukkiger. Dank je wel, Jeanette! 😊

Anoniem. 

Het is goed dat je gemotiveerd bent om aan jezelf te werken!